Himmeli on paljon enemmän kuin perinteinen suomalainen joulukoriste. Se on design-esine, ajan ja tilan taidetta. Himmelisti Eija Koski sanoo, että himmelissä on kaikessa keveydessään, hetkellisyydessään ja hauraudessaan jotain suurta, kaunista ja syvästi harmonista. Himmeli on mielen tila, joka tekemisessä prosessi on yhtä tärkeä kuin lopputulos.

Himmelin harmonia on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle Himmelille (Maahenki 2011). Uudessa kirjassaan Eija Koski avaa himmeliajattelunsa syvyyksiä ja opastaa kädestä pitäen sekä perinteisen että modernin himmelin tekoon.

Himmelin harmonia ilmestyy samanaikaisesti sekä suomen- että japaninkielisenä versiona. Koski on pitänyt Japanissa kursseja, joiden osallistujat ovat oman kokemuksensa ja traditionsa pohjalta avanneet himmelintekijän omaa ymmärrystä entisestään. ”Himmelin katsominen on minulle kuin kuuntelisi kaunista intonaatiota, harmoniaa”, ammattimuusikko Makiko kommentoi kirjassa.

Eija Koski on tehnyt himmeleitä 25 vuotta, mutta edelleen hän löytää tekemisestä ja sen tuloksista uutta ja ihmeellistä. ”Himmeli on minulle universaalin kauneuden symboli”, Koski sanoo.

Maahengen kustantaja Johanna Korhonen pitää huikeana sitä, että himmeli innostaa uudella tavalla sekä Suomessa että ulkomailla. Keväällä Maahenki julkaisi Kosken edellisen teoksen englanniksi.

”On hämmästyttävää, miten suomalainen himmelitraditio kohtaa jonkin japanilaisille ominaisen kulttuurisen syväjuonteen. Eija Kosken uudessa himmelikirjassa ei ole enää kyse joulusta, vaan kyse on designista, kauneudesta, luonnosta, ihmisestä, keskittymisestä ja käden taidosta, joka on jokaisen ulottuvilla”, Korhonen sanoo.

Kirjan ulkoasun on suunnitellut Riikka Löytökorpi.

Lisätietoja tekijältä: Eija Koski 0407778677, eija.koski@ekoart.fi

Arvostelukappaleiden tilaukset: maahenki@msl.fi

Kirjamyynti: Ulla Sarviala, ulla.sarviala@maahenki.fi, 0505604544

Kustantaja: Johanna Korhonen, Maahenki Oy, johanna.korhonen@maahenki.fi, 0405105906