Tamperelaisen kauppaneuvos Kalle Kaiharin (1899–1989) tarina on suomalainen versio amerikkalaisesta unelmasta, jossa noustaan ryysyistä rikkauksiin. Kallen tarinasta tekee ainutlaatuisen ystävystyminen Urho Kekkosen (1900–1986) kanssa. Heistä tuli luottoystäviä, suorastaan luottoveljiä. Toisesta tuli varakas kauppias ja toisesta tasavallan presidentti.

Tuore tietokirja Kaihari & Kekkonen – ystävyyttä, urheilua, yrittäjyyttä ja politiikkaa Tampereen hengessä kertoo yhden ystävyyssuhteen ihmeellisen tarinan. Vankileirille joutunut punainen ja Haminassa teloitusryhmää johtanut valkoinen ystävystyivät vain muutaman vuoden kuluttua sodan päättymisestä. Heidän ystävyytensä kesti yli kuusi vuosikymmentä.

Kaihari teki kovasti töitä nostaakseen ystävänsä Urho Kekkosen presidentiksi. Politiikka ei kuitenkaan ollut Kallea itseään varten. Hän pelasi aivan omaa peliään. Kun Kekkonen tarjosi Kaiharille ministerin salkkua, hän kieltäytyi. Tampereen kehitykseen tämä ystävyyssuhde kuitenkin vaikutti merkittävästi.

Teoksen kirjoittaja on tietokirjailija, filosofian tohtori Kalle Virtapohja. Teoksessa on ainutlaatuinen ja runsas kuvitus. Teos julkistettiin kauppaneuvos Kalle Kaiharin syntymän 120-vuotisjuhlavuoden merkeissä UKK-instituutissa Tampereella lauantaina 21. syyskuuta.

Lisätietoja tekijältä: Kalle Virtapohja 050 328 3593

Arvostelukappaleiden tilaukset: maahenki@msl.fi

Lehdistökuvat

Myynti: Ulla Sarviala ulla.sarviala@maahenki.fi, 050 560 4544

Kustantaja, toimitusjohtaja Johanna Korhonen, Maahenki Oy: johanna.korhonen@maahenki.fi 0405105906