Laila Nevakivi on kokenut kuvittaja, jonka ura alkoi jo 1980-luvulla Luonto-Liiton julkaiseman lasten luontolehti Siepon sivuilla. Vuosien varrella hän on kuvittanut oppikirjoja, erilaista ympäristökasvatusmateriaalia sekä 18 lasten tieto- ja satukirjaa.

Rakastettu lastenkuvittaja esittäytyy nyt myös lastenkirjailijana, jonka tekstissä ja kuvissa leikkivät keskenään satu, taide ja luonnontieto. Nevakivi ammentaa ensimmäisessä ikiomassa lastenkirjassaan “Kati-keijun puutarhassa – satumaista puutarhatietoa lapsille” vankasta kokemuksestaan luontokuvittajana. Kirjoittajana ja kuvittajana hän haluaa yhdistää sadunomaisuuden tietokirjojen tekemiselle välttämättömään tutkivaan otteeseen. Näköisyyden kumppaniksi hän on tuonut kuviinsa syvät tunne-elämykset ja visuaalisen riemun: vahvat, fantasioivat värit, eloisat liikeradat ja oman henkilökohtaisen kuvakielen, johon kuuluu luonnon elollistaminen ja viittaukset vanhaan kuvataiteeseen ja entisajan kuvittajiin. Kirjoittajana Nevakivi on runollinen humoristi.

Laila Nevakivi on palkittu vuonna 2015 Kuvittajat ry:n Kukko-palkinnolla, joka myönnetään ansiokkaalle tieto- ja oppikirjakuvittajalle. Vuonna 2012 hänet  palkittiin Suomen tietokirjailijat ry.n Tietopöllö-palkinnolla.

Olen iloinen siitä, että voin työssäni yhdistää taiteen tekemisen ja ekologisen maailmankatsomuksen. Kuvillani en halua niinkään opettaa kuin herättää katsojan silmät luonnon kauneudelle. Haluan välittää ihmeen ja lumoutumisen tunteen. Luonto antaa minulle iloa, jonka haluan välittää eteenpäin. Kun lapsi oppii rakastamaan luontoa, hän haluaa aikuisena pitää siitä huolta.”

Laila Nevakiven kuvittamia julkaisuja luetaan paitsi perheissä myös ammattikasvattajien parissa. Nevakivi on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta ja hän on Suomen Kuvittajat ry:n jäsen. Edellinen Maahengen kustantamana ilmestynyt Laila Nevakiven kuvittama teos on keväällä 2017 ilmestynyt siilin elämästä kertova, riemastuttava lasten tietokirja Piikkipallo ihan pihalla, jonka on kirjoittanut Tuula Nyström.