Maahenki-kustantamo tuo vuonna 2018 markkinoille upeita luontokirjoja, käden taitoja ja kulttuuria. Vuoden kattoteema on Opi näkemään:  miten ihminen voi syventää omaa katsettaan ja katsomisen taitoaan.

Meteorologi Seija Paasonen avaa taideteosten maailman meteorologin silmin. Tutut ja vieraatkin teokset näyttävät aivan toisilta sen jälkeen, kun Seija Paasonen on näyttänyt, mitä kaikkea kiinnostavaa niiden säätiloihin sisältyykään. Silloin tällöin taiteilijat ovat ottaneet aivan omia vapauksia ja luoneet kuviinsa meteorologisia mahdottomuuksiakin. Teos Taiteilijoiden taivaat – taideteokset meteorologin silmin ilmestyy keväällä 2018.

Vesa Heikkinen hyödyntää itämaisen estetiikan tuntemustaan Kukka, puu ja kuu -kirjassaan. Suomalaisesta voi tuntua alkuun älyttömältä pysähtyä ihailemaan sammaloitunutta pikakiveä, patinoitunutta pintaa tai ensilunta – mutta kun sen tekee, koko maailma avautuu uudella tavalla.

Tiina Aalto näyttää, miten vanha vaate voi saada uuden elämän päälle puettavana taide-esineenä sen sijaan, että se vain nakattaisiin roskiin. Pisto – Vanhasta vaatteesta puettavaa taidetta rohkaisee katsomaan oman kaapin perälle ja poimimaan sieltä sen kuluneen lempparin mutta myös sen hankalan vaatteen, jota ei tule koskaan pidetyksi, koska…

Lassi Kalleinen opastaa tuijottamaan oman mökin pihaa ja nurkkia niin pitkään, että alkaa nähdä asioita – historiaa, kerrostumia, aiempien asukkaiden jälkiä, luonnon omia mullistuksia. Kaikkea ihmeellistä näkee myös, kun menee mahalleen makaamaan ruohikkoon ja keskittää katseen puolen sentin korkeudelle.

Näiden lisäksi kustannusohjelmassa on valokuvataidetta, lastenkirjoja, kulttuurihistoriaa, kasvitiedettä ja taidetta.