Ruokaa! johdattaa ruoantuotannon perusteisiin

Noin joka seitsemäs suomalainen työtätekevä on tavalla tai toisella työssä ruoka-alalla. Ruoan tuotanto, jalostus, jakelu, kauppa, valmistus ja tarjoilu ovat arkisia välttämättömyyksiä, joita ilman emme voi elää.

Oppikirja Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto  johdattaa ruoantuotannon perusteisiin kiinnostavasti ja motivoivasti. Kirja soveltuu perusopetukseen ja toisen asteen opetukseen sekä johdannoksi korkeakouluopintoihin.

Kirjan asiantuntevat kirjoittajat ovat yliopistonlehtori Mervi Seppänen, professori Laura Alakukku, tutkimusprofessori Marketta Rinne ja tutkimusprofessori Sirpa Kurppa. Kirjoittajat edustavat alansa uusinta tutkimusta ja osaamista. Oppikirja on toteutettu MTK:n Säätiön tuella.

Ruoan tuottaminen kestävällä tavalla on koko ihmiskunnan kohtalonkysymys. Maapallon väestö kasvaa edelleen samalla, kun ilmastomuutos etenee ja talous jatkaa globalisoitumistaan. Ruoantuotannon järjestäminen edellyttää erityistä osaamista ja vastuunottoa. Asia ei kuulu yksin maataloudelle tai millekään muulle ketjun osalle, vaan se kuuluu kaikille. Ruoantuotannon perusteet ovat osa yleissivistystä myös muille kuin alalla toimiville.

Arvostelu- ja näytekappaleiden tilaukset: maahenki@msl.fi

Myynti: Ulla Sarviala ulla.sarviala@maahenki.fi, 050 560 4544

Kustantaja, toimitusjohtaja Johanna Korhonen, Maahenki Oy: johanna.korhonen@maahenki.fi 0405105906