Kivinokka on ainutlaatuinen virkistysalue meren rannalla Helsingissä. Työväen kesäparatiisina alkunsa saanut yhteisö on nykyään kaikkien kaupunkilaisten yhteinen ilo.

Kivinokka sijaitsee Helsingin Herttoniemen luoteiskulmassa. Sinne pääsee helposti metrolla. Kivinokka on tunnettu kesämajoistaan, joita kaupunkilaiset voivat ostaa omiksi.  Samalla alue rantoineen ja metsineen on avoin kaikille.

Valokuvaaja Matti Hietala on kuvannut alueen 400 mökkiä. Asukkaat vaihtuvat, mökit pysyvät. Alueen 12 neliön majoissa ei saa olla omaa pihaa eikä aitoja, ja tämä vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä.

”Ensin kuvasin asukkaita mökkiensä edustalla. Varsin pian huomasin, että mökit itsessään saattoivat kertoa asukkaistaan enemmän kuin asukkaat itse”, Hietala kertoo. Hän on toiminut vuosia muotikuvaajana.

Elämä Kivinokalla on asukkaiden tarinoiden ja päiväkirjamerkintöjen mukaan yleensä ihanaa – ellei se sitten ole karmivaa, kuten vaikkapa tarina ”Hammasmurhaajasta” kertoo. Hillevi Kilpeläisen tekstit ja kivinokkalaisten omat mökkipäiväkirjamuistiinpanot tekevät alueen historian ja nykypäivän kiinnostavalla tavalla samanaikaisesti näkyviksi. Kirjan ulkoasun on suunnitellut graafinen suunnittelija Timo Numminen.

HUOM. TOIMITUKSET: Kirjanjulkistus lauantaina 2.6. klo 17 Kivinokan rannassa. Kustantaja Johanna Korhonen haastattelee kirjantekijöitä, kaikille avoin tilaisuus. Musiikkia.

Lisätietoja tekijältä: Matti Hietala, 0400 312 282 matti.hietala@mathie.fi

Arvostelukappaleiden tilaukset: maahenki@msl.fi

Kirjamyynti: Ulla Sarviala, ulla.sarviala@maahenki.fi, 0505604544

Kustantaja: Johanna Korhonen, Maahenki Oy, johanna.korhonen@maahenki.fi, 0405105906