Millaista olisi hengittää raikasta ulkoilmaa illasta aamuun? Millaista olisi nukkua kuun valossa, puun alla, rannalla, metsässä tai pellon laidalla, on kesä tai kirpeä pakkanen? Liisa Louhela on kirjoittanut mainion opas- ja tarinakirjan Sata yötä ulkona (Maahenki 2018). Sen avulla ulkona yöpyminen luonnistuu keneltä vain.

Toimittaja Liisa Louhela on päiväretkeilyn ystävä, jota ajatus ulkona vietettävistä öistä alkoi houkutella yhä enemmän. Hän oli pitänyt itseään mukavuudenhaluisena luonnossa liikkujana ja kuunnellut kateellisena ystäväpiirin vaeltajia – ei hänestä tuollaiseen olisi, pitäisi olla karaistuneempi. Hän oli myös pienen lapsen äiti, joka ei edes voisi kadota perhepiiristä retkilleen kovin pitkäksi ajaksi.

Louhela halusi kuitenkin syventää luontoharrastustaan, ja lopulta kypsyi ajatus ulkona yöpymisestä – sadasta yöstä ulkona. Kirjassaan hän kuvaa kokemusten ainutlaatuisuutta ja palkitsevuutta, mutta antaa ohjeet myös pelon tai väsymyksen hetkeä varten. Käytännön ohjeet ja vinkit auttavat alkuun, ja tarinat houkuttelevat ulos luontoon ympäri vuoden. Liisa Louhela antaa neuvot myös yöretkeilyyn lasten kanssa.

Hyvää yötä ulkona!

Lisätietoja tekijältä: Liisa Louhela liisa.louhela@gmail.com,  040 4141229

Arvostelukappaleiden tilaukset: maahenki@msl.fi

Myynti: Ulla Sarviala ulla.sarviala@maahenki.fi, 050 560 4544

Kustantaja, toimitusjohtaja Johanna Korhonen, Maahenki Oy: johanna.korhonen@maahenki.fi 0405105906