Tiedote  17.12.2018

Maailmassa on valokuvia enemmän kuin koskaan ennen. Digitaalisuus on mullistanut yhteiskuntia monin tavoin, ja vaikutus näkyy myös valokuvauksessa, kun kuvaaminen on mahdollista käytännössä jokaiselle.

Valokuvataide osana visuaalisen kulttuurin kenttää tekee näkyväksi myös itseään koskevaa muutosta. Valokuvataiteilijoiden liitto ja kustantamo Maahenki halusivat pysäyttää hetken ja tarkastella valokuvan roolia nopeasti muuttuvassa todellisuudessa. Tiheä hetki on samalla valokuvan vuosikirja ja juhlistaa Valokuvataiteilijoiden liiton 40-vuotisjuhlavuotta ja Valokuvagalleria Hippolyten 30-vuotisjuhlavuotta.

Tiheä hetki koostuu 51 taiteilijan 62 kuvasta sekä esseistä, jotka pohtivat valokuvan tiheää nykyhetkeä eri näkökulmista. Kirjan sisältö on samanaikaisesti yllätyksellinen ja pysäyttävä. Nykyhetki ja historia ovat läsnä samanaikaisesti. Kuvissa on ihmisiä ja universaalia ihmisyyttä, arkea ja ympäristöä. Valokuvat sekä antavat että kantavat merkityksiä, joita ei kiitävässä arjessa aina ehdi huomata. Valokuva antaa tilaisuuden pysähtyä, huomata ja oivaltaa.

Kirjan ovat toimittaneet Petronella Grönroos, Veikko Halmetoja, Henna Harri ja Marja-Terttu Kivirinta. Kirjan esseiden kirjoittajat ovat Saara Hacklin, Marja-Terttu Kivirinta, Mikko Lehtonen ja Sanna Lipponen.

Kirja kuuluu Maahengen Musta taide -sarjaan, joka on keskittynyt valokuvataiteeseen.

 
Lisätietoja toimituskunnalta: Veikko Halmetoja veikko@artaggallery.com, Henna Harri henna.harri@hippolyte.fi
Arvostelukappaleiden tilaukset: maahenki@msl.fi
Kirjamyynti: Ulla Sarviala, ulla.sarviala@maahenki.fi, 0505604544
Kustantaja: Johanna Korhonen, Maahenki Oy, johanna.korhonen@maahenki.fi, 0405105906

Kuvat