Ahmattien yö

23,90

Ahmattien yö on seikkailukirja kekriyöstä, jolloin aika on erilaista ja maailman rajat ohuet. Kirja kertoo kutkuttavan tarinan siitä, mitä kaikkea tapahtuu, kun serkukset Kake, Liisa ja Tapsa vauhdikkaine goottimummoineen kohtaavat eriskummallisia asioita suomalaisen maalaiskylän syksyisessä yössä.   Yön aikana tavataan kekripukki ilman päätä, luomuviljelijä-vapaaherra von Lapio illastamassa kuolleiden sukulaistensa kanssa, lentävä porsas mummon kulkuvälineenä, kaupungista chilifarmareiksi muuttanut Visun perhe sekä koko joukko kyläläisiä kokoontuneena yhteisen kekrijuhlan viettoon kylätalolle.

Kuvaus

Ahmattien yö on seikkailukirja kekriyöstä, jolloin aika on erilaista ja maailman rajat ohuet. Kirja kertoo kutkuttavan tarinan siitä, mitä kaikkea tapahtuu, kun serkukset Kake, Liisa ja Tapsa vauhdikkaine goottimummoineen kohtaavat eriskummallisia asioita suomalaisen maalaiskylän syksyisessä yössä.

Neuvokas seurue suoriutuu monista kommelluksista, löytää uusia ystäviä ja huomaa, että on olemassa monenlaista kaipuuta ja nälkää siinä missä ruokaakin.

Vanha viininpunainen Volvo Amazon sammuu kesken matkan ja serkukset hajaantuvat etsimään mummon kesämökkiä. Yön aikana tavataan kekripukki ilman päätä, luomuviljelijä-vapaaherra von Lapio illastamassa kuolleiden sukulaistensa kanssa, lentävä porsas mummon kulkuvälineenä, kaupungista chilifarmareiksi muuttanut Visun perhe sekä koko joukko kyläläisiä kokoontuneena yhteisen kekrijuhlan viettoon kylätalolle.

”Pihalla touhusi värikästä, eloisaa väkeä. Hyllyvä täti tiukassa punaisessa mekossa ohjeisti lampaanpaistajaa, tunnettu pikajuoksija repaleisissa muotifarkuissa kantoi lautasia, kovaääninen taidemaalari valkoisessa, öljyvärien tahrimassa haalarissa huitoi käsiään, luontovalokuvaaja eräpuvussa kuvasi piileskellen tapahtumia. Kunnanjohtaja ja eläinlääkäri supisivat naamat peruslukemilla, opettajapariskunta seurasi menoa tietämättä mennäkö mukaan vaiko hillitä itsensä, ja kylään muuttanut säveltäjä pimputti juhliin säveltämäänsä Kekripolkkaa kuistille kannetulla pianolla villasormikkaissa, joiden päät oli leikattu.”

Ja jännittävän yön jälkeen koittaa lopulta aamu…

Kreetta Onkelin lasten- ja varhaisnuortenromaanin on kuvittanut Jussi Kaakinen. Kirjassa kuvattu kekriyö tunnetaan irlantilais-amerikkalaisessa perinteessä halloweenina.

ISBN: 978-952-5870-98-5
Julkaisupäivämäärä: 19.09.2013
Sivumäärä: 64
Koko: 185 x 235 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: 85.12
Kielet: suomi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ahmattien yö”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...