Juurtumisia

45,00

Valokuvataiteilija Juha Suonpään Juurtumisia-kirja rakentaa sillan vanhasta uuteen Tampereen Vuoreksessa. Lempäälän takamaalla, Tampereen vastaisella raja-alueella Hervannanmaalla sijaitsee Anniston torppa. Sen naapuriin on noussut Vuoreksen uusi asuma-alue. Annistossa on asuttu jo 165 vuotta. Juha Suonpää kuvaa vaimonsa perintötorpan, omankin kotinsa, suhdetta historiaansa ja uuteen ympäristöönsä tuoreessa kirjassaan.

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Valokuvataiteilija Juha Suonpään Juurtumisia-kirja rakentaa sillan vanhasta uuteen Tampereen Vuoreksessa.

Lempäälän takamaalla, Tampereen vastaisella raja-alueella Hervannanmaalla sijaitsee Anniston torppa. Sen naapuriin on noussut Vuoreksen uusi asuma-alue. Annistossa on asuttu jo 165 vuotta. Annistokin olisi voinut jäädä Vuoreksen alle, mutta onneksi kävi toisin. Juha Suonpää kuvaa vaimonsa perintötorpan, omankin kotinsa, suhdetta historiaansa ja uuteen ympäristöönsä tuoreessa kirjassaan Juurtumisia. Anniston tarinan kautta Suonpää lähestyy ihmisen, kodin ja ympäristön suhdetta sekä niille annettuja merkityksiä. Hänen ilmaisukeinonsa ovat valokuva ja teksti. Vanhaan taloon on sukupolvien vaihtuessa kertynyt vaikka mitä, mitä ei ole raaskittu, viitsitty tai haluttu heittää pois. Talon ympäristön muutosta Suonpää on kuvannut kolmenkymmenen vuoden aikana. Kuvapareissa tiivistyy hetkessä valtavien muutosten ajanjaksoja.

Uuden ja vanhan välille syntyy usein jännite. Suonpään mukaan sitä voidaan purkaa lähilukemalla paikan merkityksiä. ”Tämän kirjan tavoitteena onkin nostaa esiin aiemmin kertomatta jääneitä arjen merkityksiä, jotka rakentuvat osaksi nyky-Vuoresta ja sen identiteettiä”, Suonpää kirjoittaa.

Kirjan kustantaja on Swamphead ja jakelija Maahenki Oy.

ISBN 978-952-7266-06-9
ISSN  1456-0011
Julkaistu 15.2.2018
Sivumäärä 
270
Sidos 
sidottu
Kirjastoluokka
42.4, 92.8, 75.7
Kielet
suomi