Kanttorin käsikirja – Lyhyt typikon-opas kliirosseille

25,00

Kanttorin käsikirja – Lyhyt typikon-opas kliirosseille selittää ortodoksisten jumalanpalvelusten toimittamisen periaatteita ja kirkkovuoden jumalanpalvelusjärjestykseen tuomia poikkeuksia.

Lyhyt typikon-opas on tarkoitettu pääsiassa kanttoreita ja lukijoita varten, mutta kirja soveltuu lähdeteokseksi myös muille ortodoksisen kirkon jumalanpalvelusjärjestyksestä kiinnostuneille.

Kuvaus

Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto on julkaissut ensimmäisen suomenkielisen jumalanpalvelusten järjestystä selittävän ohjeiston.

Kanttorin käsikirja – Lyhyt typikon-opas kliirosseille selittää ortodoksisten jumalanpalvelusten toimittamisen periaatteita ja kirkkovuoden jumalanpalvelusjärjestykseen tuomia poikkeuksia. Lyhyt typikon-opas on tarkoitettu pääsiassa kanttoreita ja lukijoita varten, mutta kirja soveltuu lähdeteokseksi myös muille ortodoksisen kirkon jumalanpalvelusjärjestyksestä kiinnostuneille.

Kirjan ohjeet on laadittu Suomen ortodoksisessa arkkipiispakunnassa vakiintuneiden liturgisten tapojen mukaan. Piispainkokous on antanut typikon-oppaalle julkaisuluvan.

Kanttorin käsikirja – Lyhyt typikon-opas kliirosseille -kirjan on koonnut ylidiakoni Jyrki Härkönen.

ISBN: 978-952-5870-25-1
Julkaisupäivämäärä: 20.01.2011
Ulkoasu: Marko Mäkinen
Sivumäärä: 79
Koko: 220 x 190 mm
Kirjastoluokka:
Kielet: suomi