Kysykää Essiltä!

45,00

Kysykää Essiltä! on matka suomalaisen puutarhataiteen ja -kulttuurin historiaan, mutta se palvelee myös yleisemmin kaupunkikulttuurista tai naiselämäkerroista kiinnostuneita. Elisabeth Koch oli omana aikanaan se hahmo, jolta innokkaat siirtolapuutarhapalstojen haltijat sekä uusien omakotitalojen omistajat saattoivat kysyä neuvoa omien taitojen loppuessa kesken.

Kysykää Essiltä! toimii opaskirjana myös nykyajan puutarhurille, sillä Kochin suunnitteluperiaatteet eivät ole vanhentuneet. Teoksen värikylläinen kuvituksen kautta lukija saa käsityksen Kochin ihanteista, joissa kauneuden tavoittelu kulki aina käytännöllisyyden rinnalla.

Kuvaus

Kysykää Essiltä! on ensimmäinen kattava tietokirja siirtolapuutarhoista ja Elisabeth Kochista (1891–1982), syyttä suotta lähes unohduksiin jääneestä suomalaisen puutarhakulttuurin vaikuttajasta. Satamäärin omakotipihoja, kymmeniä kerrostalopihoja, kirjoja ja kirjoituksia siirtolapuutarha-aatteesta, siinä on Kochin mittava elämäntyö, jonka jäljet ovat edelleen joka puolella näkyvissä.

Kochin suunnitteluperiaatteita voi nykyisinkin soveltaa omaa pihaa rakennettaessa tai uusittaessa. ”Kotipiha Kochin malliin” pursuaa väriloistoa ja kukoistaa keväästä pitkään syksyyn, myös talvella se tarjoaa jotakin.

Kysykää Essiltä! on matka suomalaisen puutarhataiteen ja -kulttuurin historiaan, mutta se palvelee myös yleisemmin kaupunkikulttuurista tai naiselämäkerroista kiinnostuneita.

ISBN: 978-952-301-050-5
Julkaisupäivämäärä: 14.07.2015
Sivumäärä: 202
Koko: 198 x 265 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: 57, 67.3
Kielet: suomi