Luontoruokaa

Terhi Friman, Antti Saraja

24,00

Luontoruokaa-kirja ilahduttaa jokaista, joka on kerran päässyt ulkoruokinnan makuun. Metsästä, niityltä ja veden ääreltä löytää syötäväksi monenlaista. Metsäresepteihin kuuluvat niin pettuleipä kuin herkulliset sieni-, kala-, riista- ja marjaruoat. Kokerile pakurikääpää, ihastu suolaheinään! Luontokokkaajien leppoisat tarinat maustavat reseptien välit.

Kuvaus

Suomen luonto tarjoaa maistuvia antimia vaativimmillekin makunystyröille. Luonnossa liikkuja voi kerätä ja käyttää metsän antimia niin pienen makean kuin suuren suolaisenkin nälän taltuttamiseksi. Terhi Frimanin on poiminut kirjaan maistuvimmat ideat ja reseptit  suoraan luonnosta.

Nälkä kasvaa syödessä ja innostus luontotietouden lisääntyessä: Suomen luonto yllättää lukijan ruokaisalla rikkaudellaan.
Reseptit tarjoillaan höystettyinä luontokokkaajien persoonallisilla tarinoilla. Teos vie lukijan makumatkalle ympäri Suomen: Anna Kähkönen valmistaa Kivinokan pinaattilättyjä Helsingissä sienitäytteen kera. Hunajaan ja pohjoisen maisemiin hurahtanut Aappo Valo kertoo, kuinka hunaja soveltuu graavatun kalan kaveriksi. Saimaan saaressa Lienete Lace tarjoilee kantarellikeittoa ruiskupeista. Löytyvätpä luonnosta ainekset myös niin mehujen, simojen kuin snapsienkin valmistamiseen. Kesämehun sekaan sopivat horsman kukinnot, hellepäivän juoma saa makunsa puolestaan koivun, vadelman ja viinimarjan lehdistä.

Terhi Friman, YTM, on tietokirjailija ja erikoistoimittaja, joka rakastaa villiä ruokaa ja sen laittamista.  Teoksen kuvat on ottanut Antti Saraja, joka on kuvannut suomalaista luontoa pitkään.

ISBN: 978-952-301-106-9
Julkaisupäivämäärä: 02.08.2017
Sivumäärä: 160
Koko: 135 x 215
Kielet: suomi

Shares