Matka kultakauteen

42,00

Suomen taiteen kultakausi oli luovuudessaan hämmästyttävä ajanjakso. Nuoret taiteilijat Akseli Gallén, Pekka Halonen ja Louis Sparre hakivat innoitusta kotimaansa siihen aikaan vielä kovin tuntemattomasta kolkasta, Kainuusta. He toivat Kainuuseen häämatkalle myös nuorikkonsa. Kainuussa matkailivat samoin Emil Wikström, Albert Gebhard, Väinö Hämäläinen ja Anna Sahlsten.

Kirja yhdistää vivahteikkaasti matkakertomuksen ja taidehistorian. Teos vie lukijan mukaan taiteilijoiden vaiherikkaille matkoille paljolti heidän eläväisten kirjeidensä, lehtiraporttien ja aikalaismuisteluiden kautta. Tutuiksi tulevat niin kuumeisen luovan aikakauden tärkeät vaiheet kuin silloiset nykynäkökulmasta eksoottiset olosuhteet. Teoksen kuvitus koostuu aikalaisvalokuvista sekä kultakauden maalareiden klassikkoteoksista, joiden taustat ja syntyolosuhteet avautuvat tekstissä.

Kuvaus

Varatuomari Paavo Enroth on kajaanilainen taidehistorian ystävä. Hän on Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja ja Suomen Kotiseutuliiton valtuutettu.

ISBN 978-952-301-140-3
Julkaisupäivämäärä: 24.4.2018
Ulkoasu: Marjaana Virta
Mitat: 230 x 240 x 23 mm
Sivumäärä: 246
Kirjastoluokka:
Kieli: suomi
YKL: 70.9, 78.9

Saatat myös pitää...