Myyttinen matka

45,00

Ihminen on tehnyt kuvia eläimistä jo kymmeniä tuhansia vuosia. Valokuvataiteilija Heikki Willamo on tutkinut esihistoriallisia kalliopiirroksia ja miettinyt näkemäänsä. Hänen lumoavat kuvansa ja tekstinsä kertovat ihmisen ja eläimen tarinaa esihistoriasta tähän päivään.

Kuvaus

Myyttinen matka on sukellus eläinsuhteemme varhaisempiin kerrostumiin. Matkareitti seurailee kuvia tehneiden ihmisten jälkiä alkaen Lounais-Euroopan jääkautisilta aroilta, missä suurriistaa metsästäneet ihmiset maalasivat suurenmoisia kuviaan syvälle luolien uumeniin. Se jatkuu Pohjois-Norjaan ja Suomeen, missä hirvi, karhu ja peura ovat olleet kalliotaiteen pyhät aiheet. 30 000 vuoden aikana kuviin on tallentunut ihmisen vaellus eläinten seurassa.

Valokuvataiteilija Heikki Willamo jatkaa valokuvaamalla tätä eläinkuvien tekemisen pitkää perinnettä. Kirjassa Willamo luo kuvitteellisen jääkausimaiseman sukupuuttoon kuolleiden suurten nisäkkäiden sukulaislajien kautta: ylämaakarja edustaa alkuhärkää, islanninhevonen villi-hevosta ja amerikkalainen preeriabiisoni arobiisonia. Willamon häikäisevät, yli 100 mustavalkoista valokuvaa kertovat vivahteikkaasti ihmisen ja eläinten ikiaikaisesta suhteesta.

ISBN: 9789523010871
Julkaistu: 2017-01
Sivumäärä: 188
Sidos: sidottu
Kieli: suomi
YKL 75.7