Nimettömät

0,00

Varasto loppu

Nimettömät-kirjassa Harri Kalha avaa anonyymien snapshot- ja henkilökuvien estetiikkaa. Käsillä on tutkimusmatka löytökuvien maagiseen maailmaan: hopealla reunustetun arjen arvokkuuteen ja säkenöiviin sattumiin.
Teoksen sydämenä on mittava kuva-aineisto, jonka ikimuistoisimmat otokset on poimittu valokuvaaja Harri Tahvanaisen kokoelmasta.

Varasto loppu

Kuvaus

Valokuvatekniikan kevetessä 1800-luvun lopulla syntyi uusi demokraattinen taidemuoto: kuka tahansa saattoi näppäillä kuvia tai otattaa itsestään potretin. Viime vuosina vanhat henkilö- ja perhekuvat ovat astuneet ryminällä keräilymarkkinoille. Digitaalikuvien valtakunnassa pienistä, arjen historiaa henkivistä paperivedoksista on tullut kuriositeetti, joka koskettaa.

Nimettömät -kirjassa Harri Kalha avaa anonyymien snapshot- ja henkilökuvien estetiikkaa. Käsillä on tutkimusmatka löytökuvien maagiseen maailmaan: hopealla reunustetun arjen arvokkuuteen ja säkenöiviin sattumiin.
Teoksen sydämenä on mittava kuva-aineisto, jonka ikimuistoisimmat otokset on poimittu valokuvaaja Harri Tahvanaisen kokoelmasta.

Harri Kalha, FT, dosentti, on taidehistorioitsija ja visuaalisen kulttuurin tutkija, joka tunnetaan monista kirjoistaan ja kolumneistaan. Harri Tahvanainen on valokuvaaja, joka on työskennellyt pitkään kuvatoimistossa ja museoalalla.

ISBN: 978-952-301-029-1
Julkaisupäivämäärä:06.11.2014
Sivumäärä: 304
Koko: 160×195 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: YKL 75.7
Kielet: suomi