Parasta maatiaisruokaa

38,00

Suomalaisen nykykeittiön hienoimpiin ilmiöihin kuuluu maatiaisten paluu suomalaisten ruokalistoille – tähtiravintoloihin ja kotien ruokapöytiin. Kärjessä marssii Karjalan pieni metsälehmä kyyttö, häntätuntumassa koko suomenrotuinen ruokakarja kolmen rodun lampaista mustamehiläisten parviin. Eläinten mukana palaavat nostalgiset hedelmät ja marjat, perunat, sipulit ja nauriit.

Arvostetun ruokatoimittajan ja -kirjailijan Christer Lindgrenin kokoama teos tarjoaa tuhdin tietopaketin maatiaiseläin- ja kasvilajeista. Tekijätiimissä on edustettuna monipuolinen alan asiantuntemus sekä keittiöstä että pellon laidalta. Ennen kaikkea kyseessä on ruokakirja ja keittokirja, jonka motto on: Syömällä maatiaisia pelastat ne!

Kuvaus

Parasta maatiaisruokaa -teoksen ruoka on taustafilosofialtaan globaalia. Resepteistä vastaava keittiömestari Mikko Kautto on käyttänyt maatiaisten lisäksi muita perinteisiä maaseudun makuja. Yksi maatiaismenun peruselementti on ”villiruoka”. Ruoanlaiton harrastaja pystyy vaivatta valmistamaan annoksia kirjan ohjeiden mukaan. Muutamat ohjeista on tarkoitettu haasteiksi vähän kokeneemmille kokkaajille.

Parasta maatiaisruokaa esittää herkullisesti maatiaisten paluun paradoksin: ikimuistoiset maut ovat nyt trendi ja buumi. Christer Lindgren ja luomutilallinen Hannu Heikkinen ovat tehneet vuosikausia työtä maatiaisten elvyttämiseksi, ja Mikko Kautto on loihtinut niistä herkkuja Tampereen parhaissa ravintoloissa. Liisa Valosen kuvat tekevät kunniaa sekä ruokaperinteellemme että uudelle gastronomialle.

ISBN: 978-952-5870-66-4
Julkaisupäivämäärä: 26.10.2012
Sivumäärä: 184
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: 68.2
Kielet: suomi