Piikkipallo ihan pihalla

32,00

Siili – ihmisen ystävä

Piikkipallo ihan pihalla on tietokirja siilistä. Värikäs, sadunomainen kuvitus saa lukijan pohtimaan, millainen tuo piikikäs, tuhiseva yksineläjä oikeasti on. Siili ei liiku ketterästi risukossa eikä se ole metsäneläin, vaan se elelee mielellään siellä missä ihmisetkin. Piikkipallo ihan pihalla korostaakin ihmisen roolia siilin auttajana. Teoksessa ohjeistetaan, kuinka siilin kohdatessa tulee käyttäytyä ja kuinka siiliä voi auttaa.

Piikkipallon lisäksi kirjassa seikkailevat Venni ja Tuisku, jotka ihmettelevät yhdessä lukijan kanssa siilin elämänmenoa. He ohjeistavat tarkasti, miten siilin ruokintalaatikko tai talvipesä rakennetaan ja minne se tulee sijoittaa. Vaikka itsellä ei olisikaan omaa pihaa, naapurille voi tarjota siilien pesänrakennusapua tai viettää aikaa yhdessä siilejä tarkkaillen. Rakennusurakka sujuu rattoisasti Vennin rakennus- ja mittalaulua laulellen!

Kuvaus

Piikkipallo ihan pihalla -teos soveltuu kaikenikäisille siilitietoutta kaipaaville: havainnollistavat kuvat ja Tuiskun ja Vennin seikkailut kiehtovat kaikista nuorimpia lukijoita, tuore tutkimustieto ja rakennusohjeet puolestaan vähän vanhempia lapsia – yhtä lailla aikuisia. Piikkipallo ihan pihalla on tietokirja siilistä. Värikäs, sadunomainen kuvitus saa lukijan pohtimaan, millainen tuo piikikäs, tuhiseva yksineläjä oikeasti on.

Kirjan kirjoittaja Tuula Nyström on arvostettu siiliasiantuntija, jolla on pitkä kokemus myös loukkaantuneiden ja sairaiden siilien hoidosta. Kuvittaja Laila Nevakivi on palkittu satukirjoihin ja ympäristökasvatukseen erikoistunut kuvittaja.

ISBN: 978-952-301-111-3
Julkaisupäivämäärä: 19.06.2017
Kirjastoluokka: 85.22
Kielet: suomi

Saatat myös pitää...