Suviranta

0,00

Varasto loppu

Suviranta – Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti

Tuusulanjärven ympärille alkoi 120 vuotta sitten rakentua ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Yhteisön ensimmäinen uusi talo, Eero ja Saimi Järnefeltin vuonna 1901 valmistunut Suviranta on pysynyt perheen asuinkäytössä koko ajan; tätä nykyä siinä asuu taiteilijan tyttärenpoika Juhani Kolehmainen puolisonsa Anna-Kaisan kanssa. Yksityiskotina Suviranta on ollut vähemmän julkinen kuin monet muut taiteilijayhteisön talot, kuten Halosten Halosenniemi ja Sibeliusten Ainola.

Uusi kirja Suviranta avaa nyt tämän upean, puutarhan ympäröimän taiteilijakodin portin. Kulttuurihistoriaa, taidetta, puutarhanhoitoa, väriä ja suvun elämää tulviva kirja on ensimmäinen kokonaisesitys Suvirannasta.

 

Varasto loppu

Kuvaus

Tuusulanjärven rannan tuntumaan syntyi viime vuosisadan alussa merkittävä suomalaiseen taiteeseen ja erityisesti suomenkieliseen kulttuuriin vahvasti vaikuttanut taiteilijayhteisö. Ensimmäisinä paikkakunnalle muuttivat Juhani Aho ja Venny Soldan-Brofeldt. Eero ja Saimi Järnefelt hankkivat itselleen Aholan läheisyy­destä tontin Tuusulanjärven rannalta, jonne arkkitehti Usko Nyström suunnitteli Järnefeltien toivomusten mukaan talon ja sinne tilavan ateljeen. Talo valmistui loppuvuodesta 1901 ja sai nimekseen Suviranta.

Suviranta avaa nyt tämän upean, puutarhan ympäröimän taiteilijakodin portin. Kulttuurihistoriaa, taidetta, puutarhanhoitoa, väriä ja suvun elämää tulviva kirja on ensimmäinen kokonaisesitys Suvirannasta.

Teos Suviranta – Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekoti on syntynyt Eero Järnefeltin seuran puheenjohtajan Leena Lindqvistin aloitteesta. Kirjaavaa puutarhan portin ja talon oven yli satavuotisen historian ajalta. Talon, taiteilijaperheen ja -suvun sekä hienon puutarhan tarinan kertovat tekstien lisäksi Niclas Wariuksen kuvat. Leena Lindqvistin ohella tekstejä ovat kirjoittaneet Iina Koskinen, Julia Donner ja Juhani Kolehmainen. Viimeistellyn ulkoasun on luonut graafinen suunnittelija Timo Numminen. Teoksen on toimittanut Liisa Steffa.

ISBN: 978-952-301-112-0
Julkaisupäivämäärä: 20.11.2017
Sivumäärä: 183
Kirjastoluokka:70,70.9,90.2
Kielet: suomi

Saatat myös pitää...