Synaksarion Huhtikuu

40,00

Synaksarion: Kirjasarja pyhien elämäkerroista

Synaksarion on ortodoksisen kirkon keskeisimpiä perusteoksia – kokoelma pyhien miesten ja naisten elämäkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksi vuosituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat. Huhtikuu sisältää yli 320 pyhää sekä tuhansia heidän kanssaan uskonsa tähden kärsineitä.

Kuvaus

Synaksarion: Kirjasarja pyhien elämäkerroista

Synaksarion on ortodoksisen kirkon keskeisimpiä perusteoksia – kokoelma pyhien miesten ja naisten elämäkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksi vuosituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat.

Huhtikuu sisältää yli 320 pyhää sekä tuhansia heidän kanssaan uskonsa tähden kärsineitä. Heidän joukossaan on varhaisen kristikunnan merkittävimpiä hahmoja kuten apostoli Markus, suurmarttyyri Georgios Voittaja ja Maria Egyptiläinen sekä jumalanpalvelustekstien laatija Joosef Hymnografi. Mukana on myös lukuisia värikkäitä uudempia pyhiä kuten Simeon Avojalka, Nektari Optinalainen, Maria Hatsinalainen, Matrona Moskovalainen sekä Lesboksen mystiset pyhät Rafael, Nikolaos ja Irene.

Suomeksi julkaistava 12-osainen suurteos on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Teossarjan on toimittanut filosofian tohtori munkkidiakoni Serafim Seppälä, joka toimii professorina Itä-Suomen yliopistossa. Työryhmään kuuluvat myös TM Aija Sailamäki sekä nunnat Kristoduli ja Ksenia Lintulan luostarista.

Aiemmin ovat ilmestyneet osat syyskuusta maaliskuuhun.

Kannen ikoni: Suurmarttyyri Georgios Voittaja / Valamo-säätiön kokoelmat.
Kannen kuva: P&M Image

 

ISBN: 978-952-5652-89-5
Julkaisupäivämäärä: 18.03.2010
Ulkoasu: Liisa Heikkilä-Palo
Sivumäärä: 510
Koko: 155 x 215 mm
Sidos: Sidottu
Kirjastoluokka: YKL 28.2
Kielet: suomi

Saatat myös pitää...