Synaksarion Maaliskuu

40,00

Synaksarion: Kirjasarja pyhien elämäkerroista

Synaksarion on ortodoksisen kirkon keskeisimpiä perusteoksia – kokoelma pyhien miesten ja naisten elämäkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksi vuosituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat. Maaliskuun synaksarion sisältää noin 300 pyhää sekä satoja heidän kanssaan kärsineitä. Kuukauden keskeinen kirkollinen juhla on Jumalansynnyttäjän ilmestysjuhla.

Kuvaus

Synaksarion: Kirjasarja pyhien elämäkerroista

Synaksarion on ortodoksisen kirkon keskeisimpiä perusteoksia – kokoelma pyhien miesten ja naisten elämäkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksi vuosituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat.

Maaliskuun synaksarion sisältää noin 300 pyhää sekä satoja heidän kanssaan kärsineitä. Kuukauden keskeinen kirkollinen juhla on jumalansynnyttäjän ilmestysjuhla. Maaliskuun pyhiin kuuluvat muun muassa Sebasteian neljäkymmentä marttyyria, Kyrillos Jerusalemilainen, Aleksios Jumalan mies, Patrik Irlantilainen, Benedictus Nursialainen, Johannes Siinailainen, Simeon Uusteologi, serbialainen Nikolai Velimirovic (k. 1956) sekä Amerikan apostoli ja Moskovan metropoliitta Innokenti.

Suomeksi julkaistava 12-osainen suurteos on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Teossarjan on toimittanut filosofian tohtori, munkkidiakoni Serafim Seppälä, joka toimii professorina Itä-Suomen yliopistossa. Työryhmään kuuluvat myös TM Aija Sailamäki sekä nunnat Kristoduli ja Ksenia Lintulan luostarista.

Aiemmin ovat ilmestyneet osat syyskuusta helmikuuhun.

Kannen ikoni: Marian ilmestys / Anna Heikinheimo
Kannen kuva: Timo Laitala.

 

ISBN: 978-952-5652-62-8
Julkaisupäivämäärä: 03.02.2009
Ulkoasu: Liisa Heikkilä-Palo
Sivumäärä:
Koko:
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: 28.2
Kielet: suomi