Valokuvataiteen ydin

49,50

Varasto loppu

Valokuvataiteen ydin on tärkeä johdatus perusteisiin, jotka tänä päivänäkin vaikuttavat ratkaisevasti käsityksiimme valokuvataiteesta. Kolme asiantuntijaa ja tutkijaa, Kati Lintonen, Anna-Kaisa Rastenberger ja Elina Heikka, esittelevät suomalaisen valokuvan matkan taiteeksi osana kansainvälistä valokuvahistoriaa ja syventyvät sitä kehystäneeseen taidepuheeseen.

Varasto loppu

Kuvaus

Valokuvataiteen ydin on tärkeä johdatus perusteisiin, jotka tänä päivänäkin vaikuttavat ratkaisevasti käsityksiimme valokuvataiteesta. Kolme asiantuntijaa ja tutkijaa, Kati Lintonen, Anna-Kaisa Rastenberger ja Elina Heikka, esittelevät suomalaisen valokuvan matkan taiteeksi osana kansainvälistä valokuvahistoriaa ja syventyvät sitä kehystäneeseen taidepuheeseen. Tiukka ja keskusteleva tietopaketti paneutuu valokuvataiteen ydinkysymyksiin piktorialismista alkaen tarkastellen mm. ratkaisevan hetken estetiikkaa, mustavalkovedostamisen tyylejä ja dokumentarismia.

Upea kuvasto sisältää ennen julkaisematonta aineistoa Suomen valokuvataiteen museon ja Maaseudun Sivistysliiton valokuvakokoelmista.

ISBN: 978-952-301-003-1
Julkaisupäivämäärä:31.01.2014
Sivumäärä: 304
Koko: 225 x 276 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: YKL 75.71, 75.792
Kielet: suomi