Vanhat tutut ja hankalat vieraat

35,00

 

Vanhat tutut ja hankalat vieraat – Tulokaskasvit ja vieraslajit Suomen luonnossa on Riku Cajanderin havainnollinen ja runsaasti kuvitettu opaskirja Suomen luonnon uusista kasveista kiinnostuneille. Kirjassa on tunnistamisohjeet uusille kasveille ja määritelmät siitä, onko kasvi hyödyllinen, neutraali vai suorastaan haitallinen.

Kuvaus

Suomessa on noin miljoona pihaa, puutarhaa, mökkitonttia ja siirtolapuutarhapalstaa, joissa mitä moninaisimmat kasvit työntävät maasta versojaan. Osa kasveista on Suomen luontoon perinteisesti kuuluneita, osa vuosisatoja sitten tänne kulkeutuneita ja tänne sopeutuneita. Lisäksi on aivan uusia tulokkaita. Miten niihin tulisi suhtautua? Mistä tietää, mikä vieras- tai tulokaslaji on mukava uusi tuttavuus, mikä taas voi osoittautua viheliäiseksi vitsaukseksi? Mitä tehdä hankalille vieraille, joista ei tahdo millään päästä eroon? Olisiko vanhoista tutuista apua?

Riku Cajanderin keväällä 2018 ilmestynyt kirja kertoo paitsi vieraslajikasveistamme myös lukuisista hienoista puutarhaankin sopivista tulokaskasveista.

Kirjan kuvat: Riku Cajander

ISBN: 978-952-301-131-1
Julkaisupäivämäärä: 9.4.2018
Ulkoasu: Marko Mäkinen
Sivumäärä: 175
Koko:  220 x 170 mm
Sidos: sidottu
Kirjastoluokka: 67.3, 50.1.
Kielet: suomi

Saatat myös pitää...