Tuula Nyström on espoolainen suunnittelija, joka on kiinnostunut luonnosta ja ympäristöstä, erityisesti luonnonvaraisista eläimistä sekä ihmisten seuralaiseläimistä.

”Kirjat ovat aina olleet osa elämääni tavalla tai toisella: lukijan roolissa 6-vuotiaasta lähtien, jolloin pyysin kirjaston tädiltä ”pieniä mutta pulleita kirjoja” ja myöhemmin, ennen nykyistä ammattiani, kirjastovirkailijana ja kirjastonhoitajana 1970-luvun lopusta 2000-luvun alkuun. Olen toiminut 18 vuotta luovan kirjoittamisen ohjaajana, mutta kirjojen julkaisuun olen rohjennut vasta vajaat 10 vuotta sitten.

Luonnonvaraisia loukkaantuneita, sairaita ja orpoja siilejä hoitaessani hankin runsaasti tietoa lajin ominaisuuksista ja hoidosta, joten oli luonnollista antaa kyseinen tieto myös laajempaan käyttöön tietokirjan muodossa yhdessä Tiina Kinnusen kanssa. Vuonna 2017 Maahenki julkaisi lapsille tarkoitetun siilitietokirjani Piikkipallo ihan pihalla, jonka on kuvittanut palkittu kuvittaja Laila Nevakivi.

Lasten tietokirjallisuuden kirjoittajana minua kiinnostaa haastaa itseäni luomaan sellaista kirjallisuutta, josta aikuinenkin saa uutta tietoa ja jota aikuisen ja lapsen on mukava yhdessä lukea. Haluan myös kirjoittaa lapsille tarinoita ja runoja, joissa yhtenä elementtinä on huumori ja toisena jokin klassinen, eettinen ajatustenherättäjä – jos ei peräti opetus.”